Cercetătorii de la Universitatea de Științe ale Naturii din Varșovia, Polonia, au analizat datele de la 68.000 de bărbați și femei din Suedia cu vârste cuprinse între 45-83 ani și au descoperit că cei care au urmat o dietă cu alimente antiinflamatoare, cum ar fi: fructele, legumele, ceaiul, cafeaua, cereale la micul dejun, brânză cu conținut scăzut de grăsimi, ulei de măsline, nuci, ciocolată, cantități moderate de vin roșu și bere, aveau cu 18% mai puține șanse să moară de orice boală, informează Business Insider.
Mai exact, riscul de a suferi din cauza unor probleme cardiovasculare a scăzut cu 20%, iar riscul de a muri de cancer cu 13%. Fumătorii care au urmat aceeași dietă au avut mai multe beneficii decât cei care nu au făcut-o.
Inflamația poate fi cauza multor boli, inclusiv a unor forme de cancer, a demenței și a problemelor cardiovasculare. Astfel, reducerea inflamației cu anumite alimente poate fi o modalitate de a combate daunele provocate de aceste boli.
Chiar și aderarea parțială la o dietă antiinflamatorie poate oferi un beneficiu pentru sănătate, a spus autorul principal Joanna Kaluza.
La începutul acestui an, un studiu a arătat cum consumul a trei batoane de ciocolată neagră pe lună ar putea reduce riscul bolilor de inimă.
Totuși, cu alcoolul este puțin mai complicat. Cercetările au arătat că consumul moderat de alcool ar putea crește fertilitatea la bărbați și, eventual, durata vieții.
Foto: Hepta